četvrtak, 16. srpnja 2015.

PLAVA NOĆ U BUDIMPEŠTI


Slavlje igrača Željezničara u Budimpešti(16-07-2015)
Večerašnja pobjeda FK Željezničar u Budimpešti u prvoj utakmici drugog pretkola Europa Lige savladao domaći Ferencvaroš. Pobjeda plavih sa Grbavice još jednom je pokazala veliku i fanatičnu ljubav prema fudbalu svih onih koji su slavili večeras Željinu pobjedu, a mislim da se ne radi samo Manijacima, već i o svim istinskim navijačima koji prije svega vole fudbal koji se igra srcem, a tako su igrali večeras igrači Željezničara. Branili su se svim mogućim silama i na kraju čekali svoju priliku i dočekali onda kad je najslađe u posljednjim minutama utakmice. Mislim da su svi večeras navijali za Želju, jer nas je predstavio na europskoj sceni najbolje što je mogao.


Slavlje Beganovića nakon pogotka u 90. minuti
Večeras je kako sam mogao primjetiti opet proradio onaj "bosanski inat". Realno malo ko je očekivao da bi Željo mogao večeras protiv favorizovanog Ferencvaroša, nekada mnogo jake ekipe na tlu Europe da izvuče pozitivan rezultat. Plavi momci predvođeni Bajićem, Sadikovićem, Memijom, Antolovićem, Diattom i na kraju junakom večeri Beganovićem uz sva ova mlada imena, koja su većinom izdanak Željine škole, prošavši niže selekcije. To je jedna priča koja prkosi komercijalizmu današnjeg fudbala svjetskog kakv jeste. Najveće bogastvo jeste kada vi kao klub, kao ustanova "proizvodite" mlade kadrove koji će da brane boje Vašeg kluba najbolje što je moguće, jer su odrasli i dali sve Vašoj boji, vašem grbu, vašem terenu, vašem svemu, kao što su večeras plavi momci pokazali, pokorivši mađarsku prijestolnicu.

Nakon što su nedavno ostali bez titule, razlog tome bio je najljući rival FK Sarajevo, momci sa
Igraći Željeničara slave pobjedu protiv Ferencvaroša
Grbavice od završetka prošle sezone BHT Premijer Lige grade jedan sasvim novi tim Željezničara isključivo baziran na mladim, talentovanim i perspektivnim momcima iz omladinskih pogona, što je priča za veliku pohvalu. A znamo da neki od najvećih svjteskih klubova najveće zvjezde upravo je izvukla iz svojih omladinskih pogona. Uzmimo samo za primjer Barsinu "La Masiju", zatim Ajaxovu popularnu školu fudbala, Mančester Junajted, Atletik Bilbao, Lijon, PSG, Real Madrid...

Slavlje navijača i igrača Željezničara u Budimpešti
Velika podrška Manijaka na Groupama Areni večeras u Budimpešti došla je kao šlag na tortu nakon velike borbe plavih momaka i na kraju pobjede, prelijepa slika otišla je u Evropu sa enblemom zastave Bosine i Hercegovine, i čini mi se da jedino što daje nadu za bolje sutra, i jedino što naš napaćeni narod u Bosni i Hercegovini čini sretnim jeste bosanskohercegovački sport. Ali kako je istakao šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović, ovo je tek prvo poluvrijeme utakmice, ima revanš u Sarajevu.

Ali bilo kako bilo "bosanski inat" slavi večeras na Grbavici, u ovom trenutku dok ja završavam svoj post koji sam morao posvetiti plavoj noći u Budimpešti upravo najvjerniji navijači slave sa svojim pulenima još jednu historijsku pobjedu tima sa Grbavice!!!

Junak pobjede Željezničara Dženisa Beganovića






Nema komentara:

Objavi komentar